U Muzeju primenjene umetnosti u Beogradu  odžan je  35. Salon arhitekture. Na izložbi je predstavljen 141 rad, odabran među 238 prijavljenih, dok su u konkurenciji za nagrade bila 93 rada. Ove godine salon se održavao pod sloganom “Još uvek imamo arhitekturu…”

Nagrada u kategoriji arhitektura dodijeljena je Dejanu Todoroviću za stambeno-poslovni objekat u Bregalničkoj ulici u Beogradu, dok je nagrada za enterijer pripala studiju “Autori” (Dijana Novaković, Maja Trbović, Aleksandra Nikitin i Dušan Nenadović) za enterijer objekta kulturno-turističkog kompleksa “Terra Panonica” u Mokrinu.

Milica Dejanović, Tijana Lukić, Vojislav Dacić, Oksana Čolić, Gordana Stepanović i Milan Mlinar nagrađeni su u kategoriji eksperiment za interaktivnu instalaciju “Ksiloteka”.

Nagradu za istraživanje dobila je Dubravka Sekulić za publikovano istraživanje “On extra-legal Space in Belgrade”,  a Zlati Vuksanović-Macuri je uručena nagrada za publikaciju “Život na ivici: stanovanje sirotinje u Beogradu 1919-1941”.

Odluku o laureatima donio je žiri u sastavu: Maša Bratuša, Vesna Cagić Milošević, Radivoje Dinulović, Andrej Kalamar i Grozdana Šišović.

35. Salon arhitekture – Beograd

Leave a Reply