Selgas Cano  su prvi španjolski arhitekti koji će projektirati privremeni paviljon koji setradicionalno, već 15. godinu za redom, postavlja ispred Serpentine galerije u Kensigton Gardensu. Efemerni paviljon londonske galerije postao je međunarodni centar eksperimentiranja suvremenih arhitektonskih praksi pružajući svake godine drugom renomiranom arhitektu ili studijumogućnost realizacije paviljona koji od sredine lipnja do sredine listopada postaje središtem kulturnogživota u Kensington Gardens. Paviljon Serpentine galerije se nalazi među deset najposjećenijih arhitektonskih izložbi u svijetu.

Još uvijek nije poznat sam projekt paviljona, međutim Selgas Cano su poznati po korištenju sintetičkih materijala i novih tehnologija, rijetko primjenjivanih u arhitekturi. Španjolci koriste distinktivne boje te se ne rijetko referiraju svojim projektima na prirodu, a njihovo poimanjearhitekture kao sekundarne prirode je vodilja predmeta „Priroda i klimatologija“ koji predaju na MIT.

2

6

Selgas i Cano realizirali su većinu svojih radova u Španjolskoj, a projekti uključuju: amorfni Plasencia auditoriji i kongresni centar u Cáceresu, El ‘B’ Cartagena auditoriji i kongresni centar (o čemu smo pisaliovdje ), Mérida Factory Youth Movement (o čemu smo pisali ovdje) te vlastiti „podzemni“ studio u šumi (više pročitajte ovdje ).

5

José Selgas i Lucía Cano, oboje rođeni 1965. diplomirali su 1992. na Escuela Técnica Superior de Arquitectura de Madrid (ETSAM), a ured su osnovali 1998. također u Madridu. Izlagali su u muzejima diljem svijeta, kao što su Guggenheim i MoMA u New Yorku, MOT u Tokyu, Design Museum u Londonu, a 2010 su izlagali i na Venecijanskom bijenalu. Dobitnici su i niza nagrada. Više saznajte na službenim stranicama.

Izvor: DAZ