Nakon završenih ranih registracija i obavljenog prvog kruga žiriranja, objavljeni su dobitnici priznanja BIG SEE Award za 2021. godinu, među kojima su i dva ostvarenja iz Crne Gore.

U kategoriji Architecture (Public and commercial architecture) priznanje je dobila Kuća maslina u Baru, autora Rifata Alihodžića, Jasmine Salković i Elvire Muzurović.

foto: Lazar Pejović

Priznanje je dobio i projekat rekonstrukcije paviljona Gradske muzike u Herceg-Novom, autora Srđana Marlovića, u kategoriji Interior design (Civic).

foto: Srđan Marlović

Ova ostvarenja takmiče se i za prestižnu nagradu Grand Prix, čiji će dobitnici biti poznati prilikom ceremonije dodjeljivanja nagrada koja će se održati u oktobru ove godine u Sloveniji.

BIG SEE nagrade dodjeljuje Zavod Big – Centar za kreativnu ekonomiju Jugoistočne Europe, u okviru platforme BIG SEE za podršku i razvoj kreativne industrije.

Nagrade se dodjeljuju u sljedećim kategorijama: Product Design Award, Interior Design, Fashion Design Award, Wood Design Award, Architecture, Tourism Award i Visionary Awards.

Registracije za BIG SEE Awards 2021 otvorene su do 7. juna 2021. godine.

Za više informacija posjetite: https://bigsee.eu/awards/

BIG SEE Awards 2021 – DOBITNICI

Leave a Reply