Crnogorskoj arhitektici Sonji Radović Jelovac tri nagrade

un

cdm.me

 

Sonja Radović Jelovac, predavač na Arhitektonskom fakultetu u Podgorici na predmetu Urbani dizajn i direktorica arhitektonskog studija Studio Synthesis iz Podgorice, dobitnik je tri nagrade na 25. Međunarodnom salonu urbanizma održanom u Sremskoj Mitrovici.

 

unnamed_2

 

Multidiscipliniarni tim kojim je rukovodila Radovićeva je dobio prvu nagradu za “Arhitektonsko-urbanističko rješenje uređenje marine sa svetionikom i neposredno okruženje”, drugu za urbanistički projekat “Novo groblje-Podgorica“, te kao član naučnog tima treću nagradu u kategoriji “Istrazivanja i studije iz oblasti prostornog i urbanističkog planiranja”

Prvonagrađeno djelo u kategoriji “Konkursi” je izuzetan istraživački projekt pejzažnog uređenje marine i kontaktnih javnih prostora koji su prepoznati kao generatori i komplementarni sadržaji planiranog turističkog naselja.

 

unnamed_0

 

un

 

Druga osvojena nagrada je u kategoriji “Urbanistički projekti i realizacije” za projekat Novo groblje.

 

unnamed_1

 

Projektom je definisana lokacija koja se nalazi na jugozapadnom dijelu Podgorice, ograđena visokim kamenim zidom, koji postaje integralni dio arhitekture planiranih objekata.

Komentari: nema odgovora

Ulogujte se: ostavite komentar