cdm.me

 

Sonja Radović Jelovac, predavač na Arhitektonskom fakultetu u Podgorici na predmetu Urbani dizajn i direktorica arhitektonskog studija Studio Synthesis iz Podgorice, dobitnik je tri nagrade na 25. Međunarodnom salonu urbanizma održanom u Sremskoj Mitrovici.

 

unnamed_2

 

Multidiscipliniarni tim kojim je rukovodila Radovićeva je dobio prvu nagradu za “Arhitektonsko-urbanističko rješenje uređenje marine sa svetionikom i neposredno okruženje”, drugu za urbanistički projekat “Novo groblje-Podgorica“, te kao član naučnog tima treću nagradu u kategoriji “Istrazivanja i studije iz oblasti prostornog i urbanističkog planiranja”

Prvonagrađeno djelo u kategoriji “Konkursi” je izuzetan istraživački projekt pejzažnog uređenje marine i kontaktnih javnih prostora koji su prepoznati kao generatori i komplementarni sadržaji planiranog turističkog naselja.

 

unnamed_0

 

un

 

Druga osvojena nagrada je u kategoriji “Urbanistički projekti i realizacije” za projekat Novo groblje.

 

unnamed_1

 

Projektom je definisana lokacija koja se nalazi na jugozapadnom dijelu Podgorice, ograđena visokim kamenim zidom, koji postaje integralni dio arhitekture planiranih objekata.

Crnogorskoj arhitektici Sonji Radović Jelovac tri nagrade

Leave a Reply