DA2014_plakatdraft

Rasprave o zajedničkom prostoru i pokušaji njegovog teorijskog i praktičnog određenja obeležili su prošlogodišnje Dane arhitekture (DA2013). Pitanja prostora kao resursa, mesta i objekta imaginacije, kao i poprišta sukoba ne gube na značaju i nameću potrebu za novim i nekonvencionalnim pristupom kreiranju zajedničkog, određujući tako koncept ovogodišnjih, sedmih Dana arhitekture (DA2014).

Namera organizatora je istražiti i doživeti prostore grada, podeliti znanja, ideje i sećanja, kritički razmotriti standardne definicije i okoštala znanja, te krenuti u proces otkrivanja potencijalnih mogućnosti oživljavanja i stvaranja zajedničkih prostora. Pozivamo vas da nam se pridružite i zajedno sa nama potražite odgovor na pitanje: Da li je zajedničko zaista zajedničko?

Dani arhitekture se održavaju u periodu od 23. do 25. maja 2014. u Sarajevu, a okosnicu svih ovogodišnjih događanja čine akcije i delovanje u otvorenim prostorima na području Marijin Dvora, dela grada koji je trenutno žarište intenzivne urbane i društvene transformacije.

Potraga za značenjima zajedničkog, ali i njegova materijalizacija na prostoru grada Sarajeva, se nastavlja…

www.daniarhitekture.ba
www.facebook.com/dani.arhitekture

Dani arhitekture predstavljaju jedan od najvećih događaja u oblasti arhitekture u Bosni i Hercegovini. Koncipirani su kao godišnji, višednevni događaj koji uključuje različita predavanja internacionalnih i lokalnih arhitekata, izložbe, projekcije filmova i slična dešavanja. Koordinator Dana arhitekture 2014 je nevladina organizacija LIFT – prostorne inicijative, zajedno sa partnerima: Asocijacija arhitekata u Bosni i Hercegovini, Asocijacija studenata arhitekture i Udruženje za kulturu i umjetnost – CRVENA.

Ulaz je besplatan uz prethodnu rezervaciju na mail rezervacije@daniarhitekture.ba

superprostor.com
Dani arhitekture u Sarajevu 2014: Akcije za zajednički prostor

Leave a Reply