superprostor

Udruženje likovnih umetnika primenjene umetnosti i dizajnera Srbije (ULUPUDS) objavilo je rezultate konkursa za Nagradu Ranko Radović za 2014. godinu. Nagrada je osnovana sa ciljem da podstiče, razvija i afirmiše kritičko-teorijsku misao u oblasti arhitekture i arhitektonsko stvaralaštvo uopšte, te da time označi najuspelije radove u prethodnoj kalendarskoj godini.

Svečana dodela Nagrade Ranko Radović održana je u ponedeljak, 22. XII 2014. godine u 13h u Maloj sali Zadužbine Ilije Milosavljevića Kolarca, Studentski trg broj 5 u Beogradu.

Izložba će biti otvorena 23. i 24. decembra 2014. godine. Tokom aprila 2015. godine izložba će biti prikazana i na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu.

Nagrada Ranko Radović 2012

 

Kategorija: Realizovano arhitektonsko delo

Žiri za dodelu Nagrade Ranko Radović, u kategoriji realizovano arhitektonsko doneo je Oduku da nagradu za realizovano arhitektonsko delo dodeli:

Studiju AUTORI, Dijani Novaković, d.i.a., Maji Trbović, d.i.a., Aleksandri Nikitin, d.i.a., Dušanu Nenadoviću, d.i.a.za Objekte C i D, Mokrin, Srbija, 2014.

Žiri Nagrade
Vlada Slavica, d.i.a. (predsednik)
prof. Goran Vojvodić, d.i.a.
prof. Mihailo Timotijević, d.i.a.

Autori, Objekat C, Fotografija: Relja Ivanić

Autori, Objekat C, Fotografija: Relja Ivanić

 

Kategorija: Kritičko teorijski tekstovi o arhitekturi, urbanizmu i gradu

Žiri za dodelu Nagrade Ranko Radović, u kategoriji kritičko teorijski tekstovi o arhitekturi, urbanizmu i gradu doneo je Odluku da u 2014 godine ne dodeli nagradu za kritičko teorijske tekstove o arhitekturi, urbanizmu i gradu.

Žiri Nagrade
prof. dr Ljiljana Blagojević, d.i.a. (predsednik)
prof. dr Milena Dragićević Šešić, kulturološkinja
prof. dr Dubravka Stojanović, istoričarka

 

Kategorija: Televizijske emisije, izložbe ili multimedijalne prezentacije

Žiri za dodelu Nagrade Ranko Radović, u kategoriji televizijske emisije, izložbe, multimedijalne prezentacije doneo je Odluku da nagradu za televizijske emisije, izložbe, multimedijalne prezentacije dodeli:

mr Ivanu Magnovu, za izložbu Osvežavanje memorije, Muzej primenjene umetnosti u Beogradu, 6. novembar 2013. – 1. mart 2014. godine.

Žiri Nagrade
prof. dr Marijela Cvetić, umetnica i teoretičarka umetnosti (predsednik)
prof. dr Stanko Crnobrnja, televizijski i filmski reditelj, producent i scenarista, teoretičar, predavač i publicista
prof. dr Tatjana Dadić Dinulović, teoretičarka umetnosti i medija

Nagrada Ranko Radovic 2014 (4)

Izvor: ULUPUDS

Dobitnici nagrade Ranko Radović za 2014. godinu

Leave a Reply