Matična sekcija urbanista Srbije organizuje skup “FORUM URBANUM – Sajam urbanizma”, u  Ivanjici u periodu od 20. do 22. juna 2013 godinei to kao redovni godišnji pregled urbanističkih ostvarenja članova sekcije.

Skup FORUM URBANUM – Sajam urbanizma”, se organizuje sa temom „Korak napred – kako unaprediti urbanističku praksu’’, u smislu prikaza pozitivnih primjera, metoda, inovacija, saradnje, inostranih iskustava i mogućnosti njihove primjene.

FORUM URBANUM je koncipiran kao izložba radova urbanista Srbije – članova Sekcije i eventualno gostiju iz inostranstva, uz koju će profesionalci moći i da prikažu metode koje su koristili, da predstave svoj rad, da iznesu probleme ili dileme sa kojima su se suočavali i da razmijene iskustva sa profesionalnim urbanistima iz drugih regiona. Dobrodošli su radovi koji će na odmjeren i kvalitetan način, posebno kroz adekvatne primjere iz urbanističke prakse, ukazati na dileme u odnosima koje stvaramo sa svojim timskim kolegama, investitorima, građanima i političarima, a posebno koliko se etično odnosimo prema prostoru. Posebno će se cijeniti oni radovi koji osim ukazivanja na problem prvobitnih zahtijeva i međusobnih odnosa, prikažu i krajnji postignut cilj – kvalitetnu i estetizovanu urbanu sredinu.
Skup će se održati u Ivanjici, u hotelu Park, od 20. do 22juna 2013. godine(četvrtak, petak, subota).

Više informacija na http://www.ingkomora.org.rs/vesti/?id=26-04-2013-001

Forum Urbanum

Leave a Reply