Think Space Nekonferencija

Autor/izvor: DAZ 26/05/2014

 

Približava se 3. Think Space Nekonferencija u sklopu koje pokrećemo program kojim želimo omogućiti dolazak i sudjelovanje dragih nam gostiju u što većem broju. Think Space kauč-surfing omogućit će besplatan smještaj inozemnim gostima, a njihovim zagrebačkim domaćinima besplatnu kotizaciju!

U susret 3. Think Space Nekonferenciji tražimo voljne domaćine koji bi ugostili Think Spacere iz svijeta, koji nam dolaze u Zagreb između 11. i 13. lipnja. Uz nova poznanstva, interakciju s kolegama iz svijeta, domaćinima će biti omogućeno i besplatno sudjelovanje na Nekonferenciji. Molimo zainteresirane domaćine da nam se jave na info@think-space.org najkasnije do 1.lipnja 2014.
Kotizacija iznosi 950 kn, odnosno 350 kn za članove DAZ-a i studente. Prijaviti se možete nawww.think-space.org ili info@think-space.org.

U tri dana Nekonferencije očekuje nas bogat program, mnogi nagrađeni autori i gosti među kojima izdvajamo: Ethel Baraona Pohl & César Reyes Najera | Dpr-Barcelona | Keller Easterling | Yale School Of Architecture |David A. Garcia | Map Architects | Pedro Gadanho | Moma New York | Brendan Cormier | Volume | Archis |
Preliminarni program pronađite ovdje, pratite nas na www.think-space.org i DAZ-ovom webu za više informacija.

O CouchSurfingu

Couchsurfing je nastao kao umrežena zajednica ljudi koji nude privremeni smještaj i na kratko dijele svoj dom s putnicima iz strane zemlje. Pretežno popularan među mladima, ovaj pokret je postao globalno poznat i više ne postoje dobne granice onih koji udomljuju kao i onih koji surfaju. Najveće kvalitete takvog smještaja prelaze čisti financijski aspekt, ono što svi surferi cijene je upravo upoznavanje lokalnog stanovništva, druženje, nova prijateljstva i upoznavanje lokalne kulture. Također se često organiziraju neformalni sastanci i druženja gdje se gradi zajednica kauč surfera pojedinog grada, članovi imaju priliku međusobno se bolje upoznati i predstaviti svoje goste.

Više o Think Space programu potražte na www.think-space.org


Program Think Space je platforma za prostorno eksperimentiranje i razmjenu ideja te stvaranje mreže progresivnih mislilaca u području arhitekture preko kulturnih, geografskih i institucijskih granica. Program se provodi kroz godišnje cikluse konceptualnih arhitektonskih natječaja i poziv na objavu stručnih i teorijskih radova, te susretima uživo na Mini-simpozijima i godišnjoj međunarodnoj Nekonferenciji. Ukupan broj autora, mladih arhitekata, (prosječna dob 29 godina) koji su sudjelovali u arhitektonskim natječajima je 654 iz 75 svjetskih zemalja, te 63 autora stručnih članaka iz 12 različitih zemalja. Nakon dosadašnja dva uspješna ciklusa koji su, osim online galerijama projekata, izložbama i teoretskim radovima, urodila i poznanstvima domaćih arhitekata s međunarodno prepoznatom i aktivnom scenom mladih progresivnih mislilaca u arhitekturi, u tijeku je i treći ciklus programa.

d-a-z.hr
Imate kauč viška? Dođite na Nekonferenciju!

Leave a Reply