Predavanje:  Knock on Wood  – konferencija na temu inovacija i izazova u oblasti drvene arhitekture

Pozivamo Vas da prisustvujete konferenciji  Knock on Wood  sa naglaskom na inovaciji, održivoj izgradnji i dizajnu u oblasti drvene arhitekture.

Učesnici konferencije dolaze iz tri nordijske zemlje – Norveške, Danske i Finske –  zbog njihove jake tradicije i iskustva u korišćenju drveta i drvene građe u izgradnji, arhitekturi i dizajnu. Iz ove tradicije nastali su kako tehnološki razvoj građevinskih proizvoda tako i arhitektonske inovacije u ovoj oblasti. Ova konferencija će omogućiti da saznamo šta nordijske zemlje imaju  zajedničko u ovoj oblasti arhitekture ali i kako se načini projektovanja razlikuju jedni od drugih i kako se to sve zajedno odlikuje u drvenoj arhitekturi.

Konferencija Knock on Wood  je projekat saradnje izmedju BINA festivala i Arhitektonskog Fakulteta Univerziteta u Beogradu. Sem konferencije koja će se održati u petak, deo ovog projekta je gradnja privremenog drvenog paviljona koji će biti postavljen u dvorištu Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Brendeland&Kristofersen arhitekti (NO) su pozvani da projektuju i izgrade ovaj paviljon kroz studentske radionice sa studentima Arhitektonskog Fakulteta Univerziteta u Beogradu i Fakulteta za umetnost i dizajn (FUD) Megatrend Univerziteta (odsek enterijer).

Paviljon će imati tri glavne funkcije: galerijski prostor, sala za predavanja i studentska radionica.

Više informacija o paviljonu saznaćete u petak 9. maja u okviru predavanja.

Učesnici konferencije:

Norveška – Brendeland&Kristoffersen Architects, Trondheim, Geir Brendeland

Danska – Aart Architects, Kopenhagen, Jesper Erisken

Finska – NOW OFFICE/Kulturisauna, Helsinki, Tuomas Toivonen i Nene Tsoubi

Uvodna reč – Branko Pavić

Moderator – Miodrag Grbić

Predavanje će se održati u petak, 9. maja 2014. u 16.30 časova u amfiteatru Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Beogradu – Bulevar kralja Aleksandra 73/II, Beograd.

dab.rs
Knock on Wood – konferencija na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu

Leave a Reply