Međunarodna naučno-stručna konferencija Architecture Utopia Realism je dvodnevni skup koji organizuje Arhitektonski fakultet Univerziteta u Beogradu 3. i 4. oktobra 2013. u amfiteatru fakulteta.

Konferencija okuplja stručnjake, teoretičare i istraživače iz širokog spektra disciplina, koji će govoriti o različitim konceptima, poput utopizma, realizma, socijalnog realizma, naučnog realizma, neo-realizma, utopijskog realizma i drugim sličnim temama. Odnos između arhitekture, utopije i realizma sagledavaće se iz praktičnih, teorijskih, filozofskih i estetičkih perspektiva.

Kao dio programa predviđenog za akademsku godinu 2013/2014., konferenciju će propratiti izložba projekata jednog od najznačajnijih ruskih avangardnih arhitekata, Ivana Leonidova. Izložba je organizovana u saradnji Arhitektonskog fakulteta u Beogradu i moskovskog Nacionalnog muzeja za arhitekturu. Izložba će biti u holu fakulteta, otvaranje je zakazano je za 3. oktobar u 19h, a trajaće do 24. oktobra.

Prisustvo konferenciji je besplatno, uz obaveznu prijavu do 1. oktobra i -mejlom na ArchitectureUtopiaRealism@arh.bg.ac.rs.

Za dodatne informacije o programu i učesnicima, posjetite sljedeću stranicu: http://www.arh.bg.ac.rs/upload/1314/Vesti/2013_09_15_AUR_Conference_Info.pdf

 

superprostor.com

 

Konferencija: Arhitektura Utopija Realizam

Leave a Reply