Stadion PG

 


 

 

 

 

 

 

podgorica.me

 

Glavni grad Podgorica objavio je konkurs za idejno arhitektonsko rješenje istočne tribine Gradskog stadiona u Podgorici, što predstavlja prvi korak ka kompletiranju izgradnje najvećeg stadiona u državi.

 

Cilj sprovođenja javnog konkursa je dobijanje kvalitetnog arhitektonskog rješenja nove istočne tribine Gradskog stadiona sa pratećim sadržajima, u svemu prema važećim UEFA i FIFA standardima.

 

Izgradnja istočne tribine u okviru postojeće strukture stadiona nalaže rješenje koje će se adekvatno uklopiti u izgrađeni ambijent, ali i dodatno oplemeniti prostor.

 

Od konkursnih radova se očekuje da ponude rješenje objekta istočne tribine i pripadajućeg platoa, koje će odražavati savremena arhitektonska dostignuća i čija će se forma skladno uklopiti u postojeće izgrađene strukture, a istovremeno ponuditi funkcionalno ostvarivanje predviđenih programskih sadržaja. Ponuđeno rješenje treba da bude ekonomski održivo uz primjenu savremenih tehnologija, a u cilju ostvarivanja energetske efikasnosti i smanjenog uticaja na životnu okolinu.

 

Podsjećamo da je konkurs ponovo raspisan jer su u prvom pozivu dostavljena rješenja koja nijesu zadovoljila kritereijume koji su bili definisani konkursom.

 

PG BIRO


Konkurs za idejno arhitektonskio rješenje istočne tribine gradskog stadiona u Podgorici

Tekstualna dokumentacija

Grafička dokumentacija


 

Konkurs za idejno arhitektonskio rješenje istočne tribine gradskog stadiona u Podgorici

Leave a Reply