Tim koji čine švajcarske arhitekte Hercog i de Mejron i australijski biro Hasel osvojio je prvo mjesto na konkursu za redizajn poznate željezničke stanice u Melburnu u ulici Flajnders.

Ostavivši za sobom konkurente, među kojima su bili Zaha Hadid i Grimšo, rješenje ovog tima je odabrano od strane komisije, koju su činile arhitekte i stručnjaci iz srodnih oblasti, kao najbolja opcija za revitalizaciju stanice iz devetnaestog vijeka i njene okoline, uključujući i kultnu kupolu u sat-kulu.

Pobjednički projekat uključuje izgradnju nove krovne konstrukcije u obliku svoda, koja obavija stanicu i unosi tačkasto osvjetljenje i obezbjeđuje ventilaciju, kako za nove, tako i za obnovljene stanične holove. Arhitekte takođe imaju u planu da dodaju novu javnu umjetničku galeriju, posvećenu okeanskoj i savremenoj umjetnosti, javni trg, pijacu, amfiteatar i stalni dom za neke od gradskih kulturnih festivalskih organizacija.

Postojeće taksi stanice će biti premještene na pogodnije lokacije u ulici Flajnders, dok će postojeća tramvajska stanica biti redizajnirana, a nove biciklističke staze će biti umetnute između stanica u starom holu, i biće povezane sa sadašnjim stazama duž rijeke Jara.

“Naše rješenje poštuje nasleđe, poboljšava sve aspekte transportnog centra, i naglašava svoju prirodu gradskog centra kulturnim i javnim funkcijama koje opslužuju stanovnike i posjetioce Melburna”, kaže projektantski tim na sajtu takmičenja.

Sudije su pohvalile rješenje zbog svoje “divne i ubjedljive integracije elemenata originalnog dizajna stanice”, i podržale odluku da se smanji visina u istočnom dijelu, a poveća na zapadnom.

“Proširene zasvođene forme daju prepoznatljivost gradskom brendu, njihova istočna elevacija ka ulici Svanson podsjeća na planirani, ali ne i ostvareni, prijedlog rješenja Foseta i Ašvorta (autora postojeće stanične zgrade) koje se bazira na svodovima različitih dimenzija”, rekli su. “U isto vrijeme, međutim, jasno je da je jezik savremen, i naglašen činjenicom da nova linija svodova ne zaostaje za zgradama istorijske stanice u Flajnders ulici u odnosu na konkurs za ulici Svanson.”

Arhitektama je dodijeljena nagrada od 500 000 dolara i viktorijanska vlada ima dvije godine da odluči da li će se ovo rješenje razrađivati.

Ovaj tim nije bio pobjednik javnog glasanja, već kolumbijske arhitekte Eduardo Velaskez, Manuel Pineda i Santjago Medina, koji su u anketi na sajtu takmičenja osvojili najviše glasova.

 

dezeen.com

 

Objavljen pobjednik konkursa u Melburnu

Leave a Reply