U cilju afirmacije umjetničkih sadržaja na otvorenim javnim površinama, kao i podsticanja kreativnosti nezavisnih umjetnika i omogućavanja veće vidljivosti savremenim crnogorskim stvaraocima, objavljen je konkurs za stalnu prezentaciju njihovog izraza u vidu savremenih umjetničkih instalacija na odabranoj lokaciji u Podgorici.

 

Kroz ovaj poziv, koji objavljuje Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) svi zainteresovani umjetnici mogu  prijaviti svoje idejno rješenje, a najbolji će dobiti  priliku da svoj talenat i kreativnost pokažu široj javnosti i to na prvoj lokaciji koja je obuhvaćena pozivom. Riječ je o zelenom kutku u ulici princeze Ksenije na Zabjelu koja je ujedno i prva uređena lokacija kroz projekat “Mikro 020.

 

Podsjećamo, Ministarstvo kulture, Glavni grad Podgorica, Savez arhitekata Crne Gore (SACG) Udruženje likovnih umjetnika Crne Gore i Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) nedavno su potpisali izjavu o namjeri uzimanja učešća u realizaciji projekta MIKRO 020 kroz koji će se uređivati zapuštene i zaboravljene mikro-lokacije u Podgorici. Cilj je stvaranje takozvanih “urbanih džepova” u svim djelovima grada, koji će pored potpuno novog izgleda biti dodatno obogaćeni zanimljivim sadržajima.

 

Pravo učešća na konkursu imaju pojedinci: umjetnici, kreativci i profesionalci iz Crne Gore, koji su aktivni u oblasti likovne umjetnosti i savremenog stvaralaštva.

 

Rok za dostavljanje prijava je 3. decembar do 14.00h, a svi potrebni detalji u vezi sa uslovima učešća, dostupni su na linku.

 

 

 

 

 

 

Objavljen poziv za učešće na javnom konkursu za stalnu savremenu umjetničku instalaciju u sklopu projekta “MIKRO 020”

Leave a Reply