U subotu, 21.decembra, u galeriji “Dado Đurić” na Cetinju, pred velikim brojem posjetilaca, svečano je otvoren Prvi crnogorski salon arhitekture.

Nakon pozdravnog govora predsjednika SACG, arh.Nebojše Adžića,  Salon je svečano otvorio gradonačelnik prijestonice g-din Aleksandar Bogdanović, nakon čega je predsjednica žirija arh. Ana Dana Beroš iz Hrvatske objavila imena pobjednika iz svih kategorija.

Gran Prix Salona je dobio projektni biro Studio Grad iz Podgorice  ( www.studiograd.net ).

Nagrada u kategoriji realizacije pripala je Srđanu Marloviću za projekat Okamenjavanje: projekat djelimične restauracije, rehabilitacije tipologije i rekonstrukcije objekta Mletačke bolnice/Austrougarske kasarne, Stari grad, Herceg Novi.

Nagrada u kategoriji projekat pripala je grupi autora studija Synthesis koju čine vodeći projektant Sonja Radović Jelovac, glavni projektant Dragana Radulović i saradnik Jelena Radovanić za projekat Lungomare Đuraševići,projekat obalnog šetališta u zahvatu Lokalne Studije Lokacije „Sektor 27 – 28“, Đuraševići, Opština Tivat.

Nagrada u kategoriji enterijer pripala je Ivanu Miloševiću i Marku Stjepčeviću za projekat Rekonstrukcije enterijera Osnovnog suda u Podgorici.

Nagrada u objedinjenim kategorijama istraživanje i eksperiment i publikacije pripala je Dijani Vučinić i Mariji Ičević za  Kotor Art Kotor APSS.

Postavku Salona posjetioci će moći da pogledaju do 31. januara.

Otvoren Prvi crnogorski salon arhitekture

Leave a Reply