Peti salon pejzažne arhitekture pod sloganom “Rekonekcija” biće održan od 6. juna do 6. jula u Galeriji nauke i tehnike Srpske akademije nauka i umjetnosti u Beogradu, najavili su organizatori.

Svečano otvaranje Salona, koji organizuje Udruženje pejzažnih arhitekata Srbije (UPAS) u saradnji sa Galerijom nauke i tehnike SANU, i dodjela priznanja biće upriličeni 7. juna.
Posjetioci će imati priliku da se upoznaju sa djelima pejzažnih arhitekata iz Srbije, Grčke, Slovenije i Španije, kao i sa radovima domaćih i inostranih studenata pejzažne arhitekture.

“Rekonekcija” (ponovno povezivanje), kao tema ovogodišnjeg salona, treba da podstakne na razmišljanje.

Odnosi se na posvećen odnos pejzažnih arhitekata prema profesiji kojom se bave i preispitivanje realnih efekata koje realizovani prostori imaju na korisnike, na preispitivanje korisnika otvorenih prostora u odnosu na način na koji ga koriste i poruke pejzažnim arhitektama o potrebi boljeg međusobnog povezivanja u okviru svih segmenata struke, kao i na potrebu za boljom povezanošću sa ostalim profesijama koje takođe učestvuju u uređivanju prostora.

 

Peti salon pejzažne arhitekture od 6. juna u Beogradu

Leave a Reply