expeditio.org

MrežaU ime KOOPERATIVE-Regionalne platforme za kulturu, Expeditio Vas poziva na radionicu koja će se održati u sali/holu Ministarstva kulture na Cetinju u utorak, 22.09.2015. 11-15h. Tema radionice je RAZVOJ, UMREŽAVANJE I ZAJEDNIČKO DJELOVANJE NEZAVISNE KULTURNE SCENE U CRNOJ GORI. Vjerujući da postoji veliki potencijal u nezavisnoj sceni, ali i potreba da se onarazvija, umrežava i efikasnije djeluje, kao i da Nacionalni program razvoja kulture 2011-2015. prepoznaje važnost nezavisne scene za razvoj kulture Crne Gore, nadamo se da ćete naći vremena da prisustvujete radionici na Cetinju gdje ćemo imati priliku da se upoznamo sa pozitivnim regionalnim iskustvima članica Kooperative, ali i da tokom diskusije podijelimo svoje stavove, ideje i razmišljanja o daljim koracima u razvoju nezavisne scene u Crnoj Gori.

Kooperativu su zajednički osnovale 21 organizacija nezavisne kulture iz zemalja regiona: Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Kosova, Makedonije, Slovenije i Srbije, aktivne u svim područjima savremenog kulturnog i umjetničkog stvaralaštva. Platforma djeluje na područjimaosnaživanja kapaciteta organizacija nezavisne kulture prenosom dobrih praksi i znanja; osnaživanja aktera koji doprinose razvoju kulturnih politika na području regije; kao i na stvaranju uslova za kontinuiranu realizaciju partnerskih projekata između organizacija nezavisne kulture koje djeluju u različitim zemljama Jugoistočne Evrope. Više o KOOPERATIVI možete saznati na platforma-kooperativa.org/

21-23. septembra 2015. četiri predstavnice UO Kooperative iz Slovenije, Hrvatske, Srbije i Makedonije boraviće u Crnoj Gori. Cilj posjete je da se članice Kooperative bliže upoznaju sa radom i djelovanjem nezavisne kulturne scene u Crnoj Gori, kako bi smo mogli zajednički raditi na njenom osnaživanju i daljem razvoju. Takođe, jedna od tema posjete KOOPERATIVE je i rad na razvoju partnerskih odnosa aktera nezavisne kulturne scene, kako u samoj Crnoj Gori, tako i sa organizacijama koje djeluju na području Regije.

Tim povodom pozivamo Vas na radionicu: RAZVOJ, UMREŽAVANJE I ZAJEDNIČKO DJELOVANJE NEZAVISNE KULTURNE SCENE U CRNOJ GORI koja će se održati u utorak, 22. septembra 2015. U 11h, u Sali/holu Ministarstva kulture Crne Gore.

Poziv na Radionicu (pdf)

Program Radionice (pdf)

Vjerujući da postoji veliki potencijal u nezavisnoj sceni, ali i potreba da se ona razvija, umrežava i efikasnije djeluje, kao i da Nacionalni program razvoja kulture 2011-2015. prepoznaje važnost nezavisne scene za razvoj kulture Crne Gore, nadamo se da ćete naći vremena da prisustvujete radionici na Cetinju gdje ćemo imati priliku da se upoznamo sa pozitivnim regionalnim iskustvima članica kooperative, ali i da tokom diskusije podijelimo svoje stavove, ideje i razmišljanja o daljim koracima u razvoju nezavisne scene u Crnoj Gori.

Učesnicima će biti nadoknađeni putni troškovi za dolazak na Cetinje (u visini autobuske karte ili u visini realnih troškova benzina).

Kako biste nam olakšali organizaciju događaja, molimo Vas da svoje učešće potvrditenajkasnije do petka 18. septembra 2015. na email office@expeditio.org sa napomenom u zaglavlju e-maila: RADIONICA – NEZAVISNA KULTURNA SCENA.

Ukoliko imate dodatnih pitanja pišite nam na office@expeditio.org ili pozovite 032 302 520.

Srdačan pozdrav u ime KOOPERATIVE i NVO Expeditio

Tatjana Rajić, programska direktorka Expeditio i članica UO Kooperative

POZIV na radionicu: Razvoj, umrežavanje i zajedničko djelovanje nezavisne kulturne scene u Crnoj Gori, 22.09.2015. Cetinje

Leave a Reply