Savez arhitekata Crne Gore poziva sve zainteresovane kolege da se prijave na konkurs za kustosa crnogorske postavke na predstojećoj Međunarodnoj izložbi arhitekture, 16. Bijenalu arhitekture u Veneciji.

 

Međunarodna izložba arhitekture La Biennale di Venezia di Architettura smatra se najznačajnijim mjestom predstavljanja tokova i dometa savremene arhitekture, i kulture uopšte, u jednoj zemlji. U cilju unapređenja međunarodne prepoznatljivosti i svojeg imidža, Crna Gora se opredijelila za učešće na predstojećem 16. Bijenalu arhitekture koje će se održati od 26. 05. do 25. 11. 2018. godine.

Tema 16. Bijenala arhitekture je Freespace. Temu su odabrale i definisale umjetničke direktorice Bijenala Yvonne Farrell i Schelly McNamara. Opis tematskog okvira, kao i obrazloženje koncepta izložbe, možete preuzeti ovde.

 

Savez arhitekata Crne Gore ima priliku da predloži svog kandidata za kustosa crnogorske postavke. Svi zainteresovani kandidati mogu da pošalju koncept i kratko obrazloženje osnovne ideje, kroz koje će izložiti svoje viđenje postavke Crne Gore na Venecijanskom bijenalu. Takođe je potrebno da kandidat, uz potvrdu o prihvatanju kandidature, priloži svoje relevantne reference.

 

Sve podatke možete poslati na e-mail info@sacg.me do ponedjeljka, 25. decembra 2017. u 8h.

 

 

Poziv za kandidaturu za kustosa crnogorske postavke na 16. Bijenalu arhitekture u Veneciji

Leave a Reply