gradnja.rs

 

Prijavite rad za 4. Balkansko Arhitektonsko Bijenale do 1. novembraVladimir Anđelković, član žirija BAB 2019; Foto: Oksana Skendžić

 

4. Balkansko Arhitektonsko Bijenale (BAB) biće održano u Bioskopu Balkan, u periodu od 14. do 21. novembra 2019. godine. Tema ovogodišnjeg Bijenala je Dekodiranje Balkana. BAB je međunarodni stručni događaj koji obuhvata stručnu izložbu, naučnu konferenciju i prateće događaje.

CIlj Balkanskog Arhitektonskog Bijenala je da se prikaže i preispita polje kritičkog regionalizma na području Balkana, kao i da se uspostavi internacionalni dijalog unutar projektantskih praksi. Ovogodišnji Balkanski Arhitektonski Bijenale podržan je od strane Fondacije Saša Marčeta.

Prateći program

Osim glavne izložbe, na kojoj će biti izloženo preko 130 radova u više kategorija (urbani dizajn, arhitektura, dizajn enterijera i dizajn nameštaja), u Bioskopu Balkan odigraće se i prateći program Bijenala. Centralni događaj pratećeg programa je panel-diskusija Nova konkorda – Akteri promena, koja će okupiti 12 eminentnih stručnjaka iz izlagačkih disciplina.

Ideja panela je prikaz najsvežnijih autorskih ostvarenja ali i razmatranje pitanja, problematika i razvoja arhitekture i dizajna u narednim godinama ekonomskog prosperiteta. Uvodničar i rukovodilac sesija biće dr Haris Piplaš, sa ciriškoh ETH.

Na panelu Arhitektura učestvuju Anja Ivana Milić (Arhi.Pro), Jugoslav Janić (DizajnArhitektura) i Dejan Mitov (Modelart Arhitekti).

Na panelu Dizajn enterijera učestvuju: Andreja BuđevacSonja Brstina Conić i Ksenija Đorđević.

 

Više na www.gradnja.rs


 

Prijavite rad za 4. Balkansko Arhitektonsko Bijenale do 1. novembra

Leave a Reply