Zbog velikog interesovanja rok za predaju konkursnih radova za idejno rješenje rekonstrukcije Trga nezavisnosti u Podgorici produžen je do 30. oktobra ove godine.

Podsjećamo da je u cilju oživljavanja centra grada, širenja pješačke zone i obezbjeđivanja parking prostora, Glavni grad Podgorica 10. jula ove godine raspisao međunarodni konkurs za izradu idejnog rješenja za rekonstrukciju Trga nezavisnosti. 

Imajući u vidu da je u pitanju glavni gradski trg, očekuju se rješenja koja će ovaj prostor tretirati na jedinstven i prepoznatljiv način, a u skladu sa potrebama naših sugrađana i posjetilaca. S obzirom na to da je revitalizacija centra grada jedan od primarnih zadataka gradske uprave, rekonstrukcija trga podrazumijevaće izmještanje kolskog saobraćaja i davanje prednosti pješacima u okviru cijelog zahvata trga.

Očigledan potencijal ovog prostora je centralna pozicija u gradskom jezgru od izuzetnog identitetskog, kulturnog, socijalnog i ekonomskog značaja za Podgoricu. 

Značajna je mogućnost povezivanja sa obližnjim otvorenim javnim prostorima u jedinstven sistem pješačke zone, sa velikim potencijalom za razne sadržaje i funkcije prilagođene savremenom načinu života. Pored toga, izgradnjom višeetažne podzemne garaže u velikoj mjeri će se riješiti problem nedostatka parking mjesta u centru grada.


KONKURS ZA IDEJNO RJEŠENJE REKONSTRUKCIJE TRGA NEZAVISNOSTI U PODGORICI

PRODUŽEN ROK ZA PREDAJU KONKURSNIH RADOVA ZA IDEJNO RJEŠENJE REKONSTRUKCIJE TRGA NEZAVISNOSTI U PODGORICI

Leave a Reply