Poster-1

Projekat Solana Ulcinj

Javni simpozijum: THE BRIEF

12.02.2016. godine, 15.00-20.00 h

Lokacija: Hotel Mediteran Ulcinj, Mujo Ulqinaku bb, Ulcinj, Crna Gora

Crna Gora će se predstaviti na XV Venecijanskom bijenalu arhitekture sa temom Projekat Solana Ulcinj sa komesarom crnogorskog paviljona Dijanom Vučinić i kustosima Prof. Bartom Locma i Prof. Katarinom Veinberger. Crnogorski paviljon će predložiti održiva rješenja za budućnost bivše solane “Bajo Sekulić” u Ulcinju. Projekti će biti razrađivani od strane četiri tima: ecoLogicStudio iz Londona, LOLA iz Roterdama i LAAC iz Inzbruka i četvrti tim iz Crne Gore, koji će biti izabran na nacionalnom Konkursu u Crnoj Gori. Programski zadatak za nacionalni konkurs i za tri međunarodne prakse će biti isti.Ovi projekti će biti prezentovani na tri simpozijuma, u Crnoj Gori (Ulcinj i Kotor) i Italiji (Venecija).

Prvi simpozijum nazvan “THE BRIEF” će se održati u Ulcinju 12. februara 2016. godine. Na ovom simpozijumu, nacionalni i međunarodni učesnici će imati mogućnost da se informišu o Solani od strane eksperataiz oblasti ekologije i zaštite životne sredine kao i lokalnih vlasti. Komesar i kustosi paviljona će održati uvodno izlaganje u kojem će ukratko objasniti suštinu programskog zadatka timova. Pozvane prakse iz inostranstva, kao i medijski partner MONU časopis, će prezentovati svoj rad i učešće na ovom projektu.

Pozivamo sve zainteresovane učesnike da budu dio ovog simpozijuma i da učestvuju u diskusiji nakon prezentovanja učesnika. Prije simpozijuma biće organizovan i obilazak Solane i njene neposredne okoline.

Simpozijum je javnog karaktera. Za zainteresovane je organizovan i prevoz koji kreće sa parkinga tehničkih fakulteta u petak 12.02.2016. godine u 12.30h. Kontakt osoba za registraciju prevoza je Ana Dobrašinović (e-mail: ana.dobrasinovic@mrt.gov.me).

Govorni jezik je Engleski i Crnogorski.

Uvodna izlaganja imaju Ministar Branimir Gvozdenović, državna sekretarka Daliborka Pejović, predjsednik opštine Ulcinj Fatmir Gjeka.

Govornici na simpozijumu:

 1. Bart Lootsma, Inzbruk
 1. Katharina Weinberger, Inzbruk
 1. Dijana Vučinić, Montenegro
 1. Darko Saveljić, Montenegro
 1. Claudia Pasquero, ecoLogicStudio, London
 1. Marco Poletto, ecoLogicStudio, London
 1. Eric-Jan Pleijster, LOLA Landscape Architects, Roterdam
 1. Brigitta Rosalie Van Weeren, LOLA Landscape Architects, Roterdam
 1. Frank Ludin, LAAC Architects, Inzbruk
 1. Bernd Upmeyer, MONU Magazine, Roterdam
 1. Zenepa Lika, Montenegro
 1. Besnik Derviši, Montenegro
 1. Željka Čurović, Montenegro
Projekat Solana Ulcinj – Javni simpozijum 12.02.2016.

Leave a Reply