events

1234392_774788045895941_9100015756635952486_n

Zadovoljstvo nam je da Vas obavijestimo da arhitektonski blog Architectuul u saradnji sa SACG i DVARP, u okviru međunarodnog projekta Unfinished, organizuje diskusiju o arhitektonskom diskursu posljednjih pedeset godina na teritoriji Crne Gore.

Architectuul (www.architectuul.com / http://blog.architectuul.com/) će predstaviti Crnu Goru projektom “Treasures in disguise” crnogorskog paviljona na Venecijanskom bijenalu arhitekture nakon čega će diskusija u Podgorici biti organizovana u petak 3. oktobra, u zgradi Tehničkog fakulteta.

Ovakve diskusije Architectuul je već organizovao u Austriji, Njemačkoj, Slovenij, Srbiji, Hrvatskoj, Makedoniji, Češkoj, Slovačkoj, Bosni i Hercegovini. Aktuelne teme su: Kako se arhitektonski diskurs promijenio u posljednjih pedeset godina? Kako se nositi sa činjenicom da je komercijalni interes u arhitekturi u usponu? Ko su akteri arhitektonske produkcije? Šta su izazovi u savremenoj arhitekturi na našoj sceni? Kako danas razgovaramo o arhitekturi? Da li je moguće voditi dijalog među arhitektama?

Ovim putem Vas pozivamo da budete aktivan učesnik diskusije. U centralnoj diskusiji učestvovaće Prof. Svetislav G. Popović (Arhitektonski fakultet, UCG), Prof. Rifat Alihodžić (Arhitektonski fakultet, UCG), Prof. Veljko Radulović (Arhitektonski fakultet, UCG / Studio GRAD), Sonja Radović Jelovac (Syntesis), Nebojša Adžić (SACG) i Nikola Novaković (ENFORMA). Moderatori su Boštjan Bugarič i Dijana Vučinić (DVARP).

Gdje: Zgrada Tehničkog fakulteta

Kada: 3. oktobar u 17h

Svi su dobrodošli

Unfinished Montenegro

Leave a Reply