d-a-z.hr

Velux grupa objavila je međunarodni natječaj Velux Award 2016 namijenjen studentima arhitekture diljem svijeta koji se bave temom dnevnog svjetla u arhitekturi.

Opća tema natječaja je “light of Tomorrow”. Natječaj teži inspirirati student u promišljanju upotrebe dnevnog svjetla kao osnovnog izvora energije i svijetla te osiguravanja zdravlja i dobrobiti ljudi koji žive i rade u zgradama. Krucijalni izazov je transformiranje postojećeg izgrađenog fonda zgrada strategijskom upotrebom dnevnog svjetla kao ključnog pokretača promjene.


Projekti se trebaju fokusirati na: dnevno svjetlo u zgradama – s projektima koji demonstriraju primjenu principa omogućavanja dnevnog svjtela u zgradama, dnevno-svjetlosna istraživanja – s projektima koji proučavaju faktore kao što su fizičke osobine svjetla, novi materijali ili dnevno svjetlo za zdravlje I dobrobit.

Natječaj je globalnog karaktera i organiziran je u dvije faze – regionalnu – za Zapadnu Europu, Istočnu Europu I Bliski istok, Ameriku, Aziju i Oceaniju i Afriku. U finalnoj fazi nagrade će biti dodjeljene globalnim pobjednicima.

Više saznajte ovdje.

Velux nagrade 2016 – raspis

Leave a Reply